LEADER Európában

 • LEADER Európában

Elindult a LEADER Erdélyben

Újabb térséget vett be világhódító útján a LEADER Program: a napokban hirdették ki Románia 80 nyertes helyi akciócsoportját, akik hamarosan nekiláthatnak a vidékfejlesztő munkának. Az előkészületek keretében két erdélyi akciócsoport vendégül látta két magyarországi HACS, az MNVH, és a VM képviselőit.

 • LEADER Európában

Indul a LEADER Romániában

A végéhez közeledik a romániai LEADER akciócsoportok megalakulása.

 • LEADER Európában

Francia HACS Felső-Bácskában

Együttműködési megállapodást írtak alá francia és felső-bácskai vidékfejlesztők. A LEADER program népszerűsítése mellett a helyi termékeknek is minél szélesebb körű piacot szeretnének teremteni.

Szlovák-magyar munkaügyi együttműködés létrehozásában segít a Strázsa-Felső Tápió Nonprofit Kft.

 • LEADER Európában

Pöllau

Tanulmányutat szervezett a közelmúltban az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület a kelet-stájerországi Pöllauba, hogy megtapasztalják, miként támogatják ott a helyi termékeket.

 • LEADER Európában

A Déli Napfény Csókán

A Délinapfény LEADER Akciócsoport munkatársai a szerbiai Csóka településre látogattak, hogy megismerjék azt. A magyar és uniós pályázati lehetőségeket is bemutatták az ott élőknek.

 • LEADER Európában

Az EBLU Skóciában

Az Észak-Borsodi LEADER Unió Egyesület által szeptemberben szervezett nemzetközi – angol, olasz, norvég, magyar - találkozó után meghívást kapott az angol partnerektől, hogy a megkezdett párbeszédet, tapasztalatcserét 2010. november 16-21 között Nagy-Britanniában folytassák.

"Vidék a fiatalok szemével" címmel rendezett nemzetközi LEADER Konferenciát a Börzsöny-Duna-Ipoly. Az Európát átívelő, kulturális kapcsolódások mentén szervezett együttműködés legújabb, hazai állomásáról a házigazdák számoltak be magazinunknak.

 • LEADER Európában

Finn szauna Bodán

A szentlőrinci térség egyik települése, Boda és a finn Sóderblomm Östhammar települések között több éve jól működő testvértelepülési kapcsolatok nyomán született meg az elképzelés, miszerint Bodán megépítenék a Nemzetközi Közösségek Házát.

 • LEADER Európában

Klobuck

A Zagyvaság Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület meghívására a hatvani kistérségbe látogatott a lengyel Klobuck Helyi Akciócsoport.

 • LEADER Európában

Vámosok találkozója

2010. augusztus 20-21-22-én rendezték meg az ÚMVP IV.tengely (LEADER), Térségek közötti és nemzetközi együttműködés jogcímen, Vámos Települések Találkozója programot. A projekt 2 543 999 Ft (9 408€) összegű támogatást nyert el.

A Borsod-Torna-Gömör Egyesület 2010.05.03-án nemzetközi szakmai fórumot tartott Galvácson, meghívottai német és szlovák LEADER Akciócsoportok képviselői voltak.

 • LEADER Európában

Területi Védjegy

Június 16-án késő délután, az elmúlt hetek esős időjárását tekintve, nagy örömünkre napsütésben érkeztünk a Naturama Szövetség bánki találkozójára.

 • LEADER Európában

Észt küldöttség Szobon

2010. július 20-án a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület és a VIKO, Estonia, Észtországból érkező LEADER csoport vidékfejlesztési fórumot tartottak Szobon.

 • LEADER Európában

Diverzitás a LEADER-ben

Svéd példa egy AKG projektről, a biodiverzitásért.

 • LEADER Európában

Nemzetközi konferencia Makón

Májusban nemzetközi "expót" szerveztek Makón, ahol külföldi vidékfejlesztők is előadtak.

 • LEADER Európában

Valga és az Alpokalja

Kétnapos munkalátogatásra érkezett az Alpokalja–Ikva Mente LEADER Egyesülethez egy észt delegáció.

"Nők a Vidéki Területek Fenntartható Fejlődésében" címmel rendeztek konferenciát a spanyolországi Cáceresben, melyen a vidéken élő nők aktuális helyzete, szerepe volt a téma. A meghívottak között volt Rácz Judit, a Felső-Homokhátság HACS msz vezetője is.

 • LEADER Európában

Open Space

A szlovák, ukrán és magyar határ-menti térség idegenforgalmának fejlesztése kerül a középpontba azon a konferencián, amelyet a BODROGTOUR, p.t. rendez május 18-án, a szlovákiai Perbenyíkben.

Ezúttal azt mutatjuk meg, milyen az, amkor egy erdélyi vidékfejlesztő írja le saját szempontjából magyarországi tapasztalatait. Az Alutus tagjai a Balaton-felvidéken jártak.