Kutatásaink

Tavaly év végén 1000 fős, országos és regionális szinten 18 év feletti lakosokra reprezentatív, úgynevezett „gyorskutatást” rendeltünk parnerünktől, az Ipsostól. Ez a telefonon lekérdezett négyrészes kérdőív-sorozat a magyar termékek preferáltságát, a magyar ízlést, a falusi turizmust, az egészséges életmódot járta körül. Az érdekesebb eredményeket, határozott összefüggéseket mutatjuk be itt most.

  • Kutatásaink

ÚMVP Workshop: LEADER

Az ÚMVP workshop-sorozatának következő témája a LEADER volt. A műhelymunka során alaposan ki tudták tárgyalni a jelenlévők a program helyzetét. Ahogy Tóth Tamás, az esemény helyszínét adó Szent István Egyetem dékánhelyettese megnyitó beszédében elmondta, ez egy jó lehetőség a problémák, feszültségek kezelésére és a jó példák felhozására: a nap folyamán mindkettőre számos példa akadt.

  • Kutatásaink

LEADER Tudásbázis

A Határmenti Vidékfejlesztési Tanácsadó Központ kezdeményezte, hogy legyen egy közös platformja a LEADER iránt érdeklődő, e témában kutató hallgatóknak, és már diplomás szakembereknek.

A kezdeményezést mi is támogatjuk, a felhívást pedig másodközöljük:

  • Kutatásaink

Az ÚMVP előtt


"Desk reserach” kutatás az agrártársadalomról

Az ÚMVP ismertségét, és az annak hatékonyságáról alkotott véleményeket közvélemény-kutatások segítségével kívánjuk megismerni, egy ilyen kutatási alkalmat pedig kihasználhatunk arra, hogy a vidéki társadalmat bővebben is megvizsgáljuk, vidékfejlesztési témakörben. .Erre hivatott partnerünk a Szonda Ipsos. „Vidékkutatás 2009” fedőnevű kutatási porjektjük első fázisa az úgynevezett „desk research”, vagyis „kutatás az asztalfiában”. Ez a közelmúltban készült hasonló témájú felmérések eredményeinek összegzését jelenti, egyfajta előkép, alaphang az idei kérdőívhez, úgy is mondhatnánk: egy összkép arról, milyen a magyar vidék helyzete az ÚMVP előtt…