Vidék a hálón

  • Vidék a hálón

Új reformkor

A nyári hőség uborkaszezonjában is pezseg egy közösség, honlapot hoz létre, akciókat szervez, kerekasztal-megbeszél és utat (példát) mutat. 2009. májusában Hankiss Elemér és Miszlivetz Ferenc létrehozta az Új Reformkor mozgalmat, s vele együtt valami olyan közösségi hálót, amihez élmény és érdem lehet tartozni, bárhol is kapcsolódunk a témához.

  • Vidék a hálón

Csak egy kis formaság...

A mikrovállalkozás-fejlesztés kiemelt eleme az ÚMVP-nek, az odaítélt támogatások jó része így belekerül abba a pénztömegbe, melyet okmánybélyegre, postaköltségre, és a hivatali teendők megannyi járulékos költségére - elsősorban időre! - költenek mindazok, akik saját maguk próbálnak önerőből megélni, legyen az illető újságíró, kőműves, vagy kistermelő.

A Vidékjáró hasábjain most azzal a szervezettel ismerkedhetnek meg, melyet ez a cél hívott életre: kevesebb adminisztrációt!

  • Vidék a hálón

Termelőtől az étteremig

Szellemes és áttekinthető kivitelezésű honlap az elelem.info. Célja az élelmiszeripari szereplők lokális hálózatba kapcsolása, a termeléstől a viszonteladásig.

  • Vidék a hálón

WiFi Falu Blog

A „Wifi Falu blog” a WiFi Falu projekt internetes felülete. A Wifi Falu célja a hidat verni a digitális szakadék túloldalán fekvő települések felé. Vagyis olcsó számítógépet és szélessávú netet juttatni a leszakadó térségekbe, ahol erre más remény nem mutatkozik. Ezt a folyamatot dokumentálja a blog.

  • Vidék a hálón

Kamra-túra

"Válogathat homokháti zöldség -gyümölcsből, tejtermékekből, bontott nyúl -és baromfi félékből, kínálunk mangalica húskészítményeket, mézet, tojást és több más terméket."