I. tengely

  • I. tengely

Az Agrya a KAP-ról

Hírlevelünkben már idéztük a KAP reformmal kapcsolatos nemzetközi fiatal gazda véleményeket.

A napokban a magyarországi szervezet, az Agrya adott ki sajtóközleményt a témában.

Két hete hírt adtunk a Fiatal Gazdák konferenciáján elhangzottakról, ahol megtudhattuk, hogy az Agrártudományi Kutatóintézet készül már az új Közös Agrárpolitika meghatározásával kapcsolatos magyar álláspont kialakításában segítséget nyújtani.

A KAP megújításáról egyre többször fogunk hallani és szót ejteni, ahogy közeledik a költségvetési időszak vége (2013), illetve, a magyar EU elnökség ideje (2011).

A konferencián a CERYC (Közép-Európai Vidéki Fiatalság Központ) révén a Fiatal Gazdák javaslatait is megismerhették a látogatók egy angol nyelvű brosúrában. Ennek a fordítását olvashatják most.

  • I. tengely

Csikóéveink

Február 26.-án tartotta a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége, vagyis az Agrya az aktuális konferenciáját. Az ÚMVP aktualitásai mellett az új KAP kialakításáról is szó esett, és természetesen a gazdák új generációja is élt a lehetőséggel, hogy élőben tegyen fel kérdéseket az Irányító Hatóság és az MVH előadóinak...

  • I. tengely

Jönnek a Gépek!

Idén 30 milliárddal száll be az ÚMVP a honi mezőgazdasági géppark modernizálásába: hétfőn indult a gépbeszerzési program!

Az egyszerű csapágyaktól a legerősebb traktorokig, több tízezer támogatási egység közül válogathatnak az érdeklődők az MVH listáján, mely itt elérhető.