AKG

Amikor a bourdeaux-i Médoc területén a több éven át ismétlődő viharkárok végül teljesen letarolták a fenyvest, a helyi erdészek az akác telepítése mellett döntöttek. A lokális LEADER segítségével Magyarország, mint közismerten az akácot nagy területen, sok tapasztalattal nevelő erdészetek hazája felé vették az irányt. A Felső-Homokhátság HACS segítségével, a két éve kezdődött előkészítés után, most személyesen látogattak el ide. A dabasi tájházban csatlakozunk a francia küldöttség, egy erdész, egy méhész, és egy kosárfonó, tolmács segítségével zajló beszélgetéséhez, a programsorozat második napján.

Féltávhoz érkezett az AKG - mondhatnánk, ha nem tolta volna ki az Irányító Hatóság a pályázatok leadási határidejét július 25.-ig. Események, kérdések, cikkek: agrár-környezetgazdálkodási körképünk következik.

Műtrágyától nitrátos vizek, tarra vágott erdők? Permettel agyonmérgezett gyülmölcsök, burjánzó parlagfű? Ne tovább! Az ÚMVP elhozta a felelős-tudatos gazdálkodást felkaroló, úgynevezett agrár-környezetgazdálkodási intézkedéscsoportot a II. tengely keretében. Indul az AKG!