Mezőgazdaság

  • Mezőgazdaság

Farmgyakornoki program

A Vidékfejlesztési Minisztérium és a VKSZI több éve működteti a nemzetközi farmgyakornoki programot, melynek keretében minden évben többtucat magyar fiatal utazhat külföldi gazdaságokra tapasztalatot gyűjteni és világot látni.

Jelenleg 8 ország 10 programja közül lehet választani, melyek a gazdálkodói tevékenység széles vertikumát fedik le.

Bár egyre távolodunk a III. Magyar Vidék Napja szeptemberi időpontjától, még bőven van megosztani érdemes előadás, információ.

Most Szabó Péter fiatal gazda, bioméhész előadásáról tudósítunk, mely egy igen eredeti gazdakarrier tanulságait hordozza, és a mézzel, a méhekkel kapcsolatban is érdekes ismeretterjesztő adalékokkal bír.

  • Mezőgazdaság

Ökobio

"Valószínűleg feltűnt már Önnek a „bio” előtag egy élelmiszerboltban, a kihelyezett gyümölcsök vagy zöldségek tábláján, vagy éppen egy vendéglőben, az egyik húsétel neve mellett. Talán már a biotermékeket jelölő EU-logóval is találkozott vagy egy hasonló, az Ön hazájában használt védjegyel, egy gyümölcslé palackon vagy egy tojásos kartonon, melyet vásárolt."

Nemrég rendezték a szántó-világbajnokság idei fordulóját Szlovéniában.

Ötfős delegáció járt a Balaton-felvidéken az angliai Ipswichben működő Otley College, felsőfokú szakképzéssel és felnőttképzéssel foglalkozó intézmény két oktatója, és három végzett diákja. Kalmár Andrea, tapolcai HVI írása.

Az idén az AMC az FVM-mel egyeztetve szeretné aktualizálni, illetve tovább bővíteni a gyűjtemény anyagát, ehhez kérjük az Önök segítségét.

  • Mezőgazdaság

Itt a kezem: disznóláb

Újra felfedezte a világ a mangalicát: gyors karriert futott be és egy pillanat alatt a mesterszakácsok érdeklődésének középpontjává vált.